U workout programima se uz pomoć malih jednoručnih utega (težine 0.5 – 2 kg), vrećica sa pijeskom, traka, guma, velikih i malih lopti, štapova, step klupica, i td. izvode kretnje u aerobnom režimu rada, s ciljem povećanja repetitivne (ponavljajuće) snage mišića, mišićne izdržljivosti i definicije, te smanjenja potkožnog masnog tkiva. Velika prednost im je je što se treninzi odvijaju u laganijem tempu rada (niskom do srednjem intenzitetu), sa jednostavnom koreografijom ili bez nje, te su stoga primjereni svima bez obzira na dob i trenutnu formu.

Savjet za članove

Fitnes odjeća treba tijelu pružati slobodu pokreta, a materijali bi trebali biti lagani ( idealni materijali propuštaju vazduh i ne zadržavaju znoj na tijelu). Tene moraju biti udobne i moraju pružati neophodni oslonac pri treniranju, tj. spriječiti klizanje na gumenoj poglozi u Centru.

 Da bi učestvovali na časovima trebate sa sobom imati flašu vode ( vodu možete kupiti i u nasim automatima) i dva peškira; veliki koji prekriva strunjaču i mali za brisanje znoja (peškir se moze iznajmiti na recepciji).

OSTALI ČASOVI