Total body (AD) je kondicijski trening za poboljšanje funkcionalnih i motoričkih sposobnosti, što znači da:

  • unapređuje rad kardio respiratornog sistema
  • ubrzava metabolizam i sagorjeva kalorije
  • reducira potkožno masno tkivo
  • unapređuje mišićni tonus

Ova vrsta treninga se bazira na kombinaciji ritmičkih aerobnih vježbi s istezanjem i vežbama snage. Program može biti primjeren svim vježbačima i naprednim a i početnicima jer svako može individualno prilagoditi intenzitet rada svojim trenutnim potrebama i stanju uz asistenciju trenera. Ovaj program vježbanja preporučuje se svima koji žele preoblikovati svoje tijelo prirodnim metodama: vježbanjem i pravilnom prehranom. Total body treninzi uključuju rad svih mišića, naročito stomaka, zadnjice i nogu i doprinose lijepom oblikovanju tijela. Trening traje sat vremena.

Savjet za članove

Fitnes odjeća treba tijelu pružati slobodu pokreta, a materijali bi trebali biti lagani ( idealni materijali propuštaju vazduh i ne zadržavaju znoj na tijelu). Tene moraju biti udobne i moraju pružati neophodni oslonac pri treniranju, tj. spriječiti klizanje na gumenoj poglozi u Centru.

 Da bi učestvovali na časovima trebate sa sobom imati flašu vode ( vodu možete kupiti i u nasim automatima) i dva peškira; veliki koji prekriva strunjaču i mali za brisanje znoja (peškir se moze iznajmiti na recepciji).

OSTALI ČASOVI