Shape up (AD) je sveobuhvatan trening koji se odvija uz muziku u cilju izgradnju snage i izdržljivosti.
Ovaj trening:
• Sagorijeva kalorije
• Zateže i oblikuje vaše tijelo
• Podiže vašu ukupnu kondiciju i izdržljivost
• Poboljšava koordinaciju
• Razvija snagu kroz kondicioniranje vašeg jezgra (сore)
• Poboljšava zdravlje i gustinu vaših kostiju

Trening se bazira na radu u super serijama koje maksimalno povećavaju intezitet samog treninga na način da se umanjuje odmor između serija. Mišići imaju veće opterećenje i pružaju mogućnost da se cjelokupni trening od 60 minuta iskoristi na najbolji mogući način. Metoda super serija je kombinacija dvije-tri vježbe koje se izvode neposredno, jedna pa druga, sa malim ili nikakvim odmorom između njih. Svaka super serija je praćena odmorom u trajanju od jedne do dvije minute. Obično se koriste za mišiće koji spadaju u različite mišićne grupe. U jednom satu se rade vježbe za sve grupe mišića. Upotrebljavaju se svi raspoloživi rekviziti.

Savjet za članove

Fitnes odjeća treba tijelu pružati slobodu pokreta, a materijali bi trebali biti lagani ( idealni materijali propuštaju vazduh i ne zadržavaju znoj na tijelu). Tene moraju biti udobne i moraju pružati neophodni oslonac pri treniranju, tj. spriječiti klizanje na gumenoj poglozi u Centru.

 Da bi učestvovali na časovima trebate sa sobom imati flašu vode ( vodu možete kupiti i u nasim automatima) i dva peškira; veliki koji prekriva strunjaču i mali za brisanje znoja (peškir se moze iznajmiti na recepciji).

OSTALI ČASOVI