Fitnes

Fitnes je pojam koji označava stanje dobrog fizičkog i mentalnog zdravlja, dobre fizičke kondicije nastale kao rezultat redovnog tjelesnog vježbanja i pravilne prehrane, kao i sposobnost za obavljanje bilo koje vrste profesionalnih i dnevnih aktivnosti bez osjećaja preopterećenosti.

Osoba koja je fit podrazumijeva se da ima dobar stepen izdržljivosti, mišićne snage, fleksibilnosti, ravnoteže i koordinacije.

Fitnesom se poboljšava rad srca,odnosno njegova sposobnost da pumpa krv i dostavi kisik u sve stanice,poboljšava snagu i izdržljivost mišića,pomaže u boljoj pokretljivosti zglobova,ali glavna uloga fitnesa je izgradnja i definicija mišićne mase.

Savjet za članove

Fitnes odjeća treba tijelu pružati slobodu pokreta, a materijali bi trebali biti lagani ( idealni materijali propuštaju vazduh i ne zadržavaju znoj na tijelu). Tene moraju biti udobne i moraju pružati neophodni oslonac pri treniranju, tj. spriječiti klizanje na gumenoj poglozi u Centru.

Da bi učestvovali na časovima trebate sa sobom imati flašu vode ( vodu možete kupiti i u nasim automatima) i dva peškira; veliki koji prekriva strunjaču i mali za brisanje znoja (peškir se moze iznajmiti na recepciji).

OSTALI ČASOVI