Fitness Universe - Sarajevo

Članci

Posebna ponuda za firme

Vjerovatno većina Vaših uposlenika ima problem s tjelesnom težinom, mišićnom ravnotežom, probleme s leđima, osteoporozom, usporenom cirkulacijom. Sve su to problemi koji uzrokuju česte odlaske na bolovanje.

Uspješnu kompaniju čine zadovoljni zaposlenici, stoga im omugućite da se potpuno opuste od svakodnevnih radnih obaveza i budu spremni za nove poslovne izazove.
Poznato je da sportske aktivnosti, osim zdravstvenih problema pozitivno utiču na psihičko stanje čovjeka, podstiču kreativnost, poboljšavaju ukupnu razinu energije, te pospješuju koncentraciju.

Uz svakodnevni program aktivnosti Fitness Universe-a kao što su: Fitnes, Pilates, Yogilates, Aerobik i sl. možete stvoriti pozitivniju klimu unutar kompanije.
Osim što ćete zaposlenike osloboditi negativne energije i stresa, pružiti im zadovoljstvo i osjećaj pripradnosti kompaniji, na ovaj način možete smanjiti odsustvo osoblja, odnosno česte odlaske na bolovanje, jer naučno je dokazano da aktivno vježbanje smanjuje rizik od mnogih bolesti.
Naime, nedavno su sprovedena istraživanja u Americi i pojedinim evropskim državama, koja su pokazala usku povezanost između tjelesne aktivnosti i povećanog radnog elana.
Fudbal, košarka, tenis jesu zabavni, ali se trebate zapitati koliko Vaših zaposlenika posjeduje sportske vještine i da li bi bez rizika od povrede mogli sudjelovati u takvim aktivnostima.
Kod fitnesa takvih problema nema, jer će svaki polaznik dobiti upute od trenera prilagođene njegovom zdravstvenom i motoričkom stanju. To je aktivnost za koju ne treba nikakvo predznanje ili posebna priprema, već samo dobra volja i oprema za trening.

U Americi i Evropi fitnes je apsolutni trend, nezamislivo je biti uspješan, a ne biti fizički aktivan. Većina institucija i privatnih kompanija pružaju svojim zaposlenicima ovakav vid zabave. Socijalna osiguranja u Njemačkoj, finansiraju godišnje članarine svima koji imaju i najmanji problem sa lokomotornim sistemom.
Svi su došli do zaključka da je bolje spriječiti nego liječiti, odnosno da prevencija mnogo manje košta od dugotrajnog liječenja i mogućih operacija.

U savremeno opremljenom centru na 2.000 metara kvadratnih na raspolaganju Vam je najkvalitetnija oprema, a nudimo Vam sljedeće usluge:
• Moderno uređenu i opremljenu fitnes salu smještenu na dva sprata,
• Veliku dvoranu za održavanje grupnih programa (Aerobik-više vrsta, Pilates, Zumba, Yogilates, vježbe za trudnice)
• Vježbate uz nadzor certificiranih instruktora
• Caffe bar "Universe"
• Masažu i Solarij
• Besplatnan parking do 2 sata (zadržavanje)

Ukoliko se odlučite za opciju godišnjeg Ugovora, potrebno je potpisati Ugovor čiji draft Vam može dostavit naš marketing tim.